Jestem absolwentką Żywienia Człowieka i Biotechnologii Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, Dietetyki w chorobach wewnętrznych i metabolicznych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz kierunku Racjonalne żywienie w Instytucie Żywności i Żywienia. Stale się dokształcam biorąc udział w licznych kursach i szkoleniach.
W trakcie ponad 15-letniej pracy zawodowej miałam okazję pracować jako specjalista ds. żywienia zarówno w centrach i klinikach medycznych (CM Vimed, Sunvita, Klinika Dr Beata Dethloff), szpitalach (Szpital Wojskowy we Wrocławiu), jak i firmach produkujących żywność, gdzie zdobyłam różnorodne doświadczenie i kwalifikacje dietetyczne.
Obecnie pracuję jako dietetyk opiekując się pacjentami z chorobami cywilizacyjnymi m.in. insulinoopornością, nadwagą, stłuszczeniem wątroby, zaburzeniami lipidowymi, problemami hormonalnymi itp.
W swojej praktyce wykorzystuję m.in. badania nutrigenetyczne, lipidomiczne a także prowadzę szkolenia z tego zakresu.
Udzielam porad jako ekspert w serwisie abcZdrowie.pl. oraz piszę artykuły o tematyce żywieniowej.
Jestem współautorką książki pt. ,,Leki i pożywienie - interakcje'' (Medpharm) oraz publikacji: https://www.teczkadietetyka.pl