Umów się na spotkanie: biuro@udietetyczek.pl

Składniki:

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 małe pomarańcze (około 330g przed obraniem)

Porcja zawiera:

  • Kalorie: 150 kcal

Dieta:

  • wegetariańska
  • wegańska
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • bez jaj

Zielony koktajl pietruszkowo – pomarańczowy

Połączenie pomarańczy z natką pietruszki to przede wszystkim bogactwo:

  • kwasu foliowego (ok. 90mg),
  • żelaza (ok. 2,5mg),
  • wapnia (ok. 150mg),
  • witaminy C (ok. 100mg),
  • błonnika (ok. 7g)

a przy tym niecałe 150 kcal. Polecany szczególnie osobom odchudzającym się, kobietom w ciąży i dzieciom.

Przygotowanie:

Owoce umyć, obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze cząstki. Natkę pietruszki grubo posiekać. Składniki przełożyć do blendera kielichowego, zmiksować dokładnie na gładki koktajl.

Zielony koktajl natka pietruszki pomarancza leczenieprzezjedzenie warszawa dietetyk