Umów się na spotkanie: biuro@udietetyczek.pl

Składniki:

  • 1 szklanka czerwonej fasoli ok. 200g
  • 2-3 suszone pomidory
  • sok z 1/2 cytryny lub limonki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • sól, pieprz

 

Dieta:

  • wegetariańska
  • wegańska
  • bez glutenu
  • bez laktozy

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami

Do przyrządzania past kanapkowych można wykorzystać prawie każdy rodzaj strączków. Nie tylko ciecierzycę, ale również groch, bób, soczewicę, czy fasolę w różnych kolorach. Tą ekspresową pastę z fasoli ,,kidney” można przyrządzić zarówno z fasoli świeżo ugotowanej (namoczonej uprzednio) lub puszkowanej, choć zdrowsza będzie ta ugotowana samodzielnie. Dodatek soku z cytryny i suszonych pomidorów doskonale przełamuje maślany smak fasoli, czosnek dodaje ostrości. Pastę przyrządzisz miksując wszystkie składniki w blenderze na gładką masę.