Umów się na spotkanie: biuro@udietetyczek.pl

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 1/2 cukini
  • 1/2 buraczka
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 1/2-1/4 cytryny
  • różyczka brokuła
  • garść kiełków
  • garść szpinaku lub natki pietruszki

Dieta:

  • wegetariańska
  • wegańska
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • bez jaj

Sok warzywny ,,multiwitamina”

Świeżo wyciskane soki warzywne mają ogromną moc leczniczą, oczyszczającą i antyzapalną. Są z łatwością wchłaniane i trawione przez organizm. Nie obciążają jelit. Wzmacniają odporność. Przywracają równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.  Wchłanialność składników odżywczych z soków tj. witamin, soli mineralnych, enzymów sięga nawet do 99%. Możemy je przyrządzać z dowolnych sezonowych warzyw, wzbogacać zieleniną, przyprawiać sokiem z cytryny, korzeniem imbiru, czy odrobiną innych przypraw. Dla osób początkujących polecam dodanie jabłka, które złagodzi warzywny smak.

_IGP0119

Przygotowanie:

Składniki dokładnie myjemy, obieramy. Przepuszczamy przez sokowirówkę lub wyciskarkę.