Umów się na spotkanie: biuro@udietetyczek.pl

Składniki:

  • 1/2 pęczka szparagów zielonych
  • 2 garście szpinaku
  • 1 garść truskawek
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki mieszanki nasion (dynia, słonecznik, pini)
  • sos: 2 łyżki oliwy, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki miodu, 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

Sałatka ,,majowa” ze szparagami i truskawkami

Szparagi ugotować w osolonej wodzie ok 7-8 min. Pokroić na kawałki odrzucając twarde części.

Truskawki pokroić w plasterki, awokado na małe kawałki.

Wymieszać z liśćmi szpinaku.

Składniki sosu wymieszać ze sobą, a następnie ze składnikami sałatki.

Doprawić solą i pieprzem. Posypać pestkami/nasionami.