Umów się na spotkanie: biuro@udietetyczek.pl

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek pora ok 7cm
  • 1/2 małego selera
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 żółta papryka
  • filet rybny około 300g (łosoś bałtycki, dorsz itp.)
  •  koncentrat  pomidorowy/passata 300ml
  • woda około 1 litr
  • pęczek koperku lub natki pietruszki
  • sól, pierz, majeranek, bazylia, oregano

 

Dieta:

  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • bez jaj

Zupa rybna z warzywami

Sycąca pomidorowa z aromatycznym łososiem – idealna na chłodne dni i większy głód 🙂

Zupa rybna z warzywami warszawa dietetyk

Przygotowanie:

Włoszczyznę obieramy i rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy do dużego garnka. Dodajemy posiekany w talarki por, czosnek, żółtą paprykę i cebulkę pokrojone w kostkę. Dolewamy wodę i koncentrat pomidorowy. Na koniec wkładamy pociętą na drobne kawałki rybę. Jeśli obawiamy się ości, możemy wcześniej filet poddusić na patelni z wodą i podzielić na cząstki wybierając ości. Przyprawiamy solą, pieprzem i  ziołami. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną zieleninę.

Z podanej porcji otrzymujemy około 2,5 kg zupy. Można więc przygotować ją z połowy składników.